Pozdĺž Rusínskej cesty v Prešove vyrastie Arkadia shopping park

29.01.2008 Prešov

Prešov 29. januára (TASR) - Pozdĺž Rusínskej cesty v Prešove sa začne v lete tohto roka výstavba nového obchodného centra Arkadia shopping park.
Spoločnosť, za ktorou stojí rakúsky fond Immoeast, odkúpila v Prešove pozemky po oboch stranách Rusínskej cesty. Ambíciou spoločnosti je postaviť v spomínanej lokalite moderné nákupné centrum.
Zástupcovia investora predstavili svoje zámery v širšom regióne aj samotnú stavbu. \"Investorov potrebujeme ako soľ. Aktívna komunikácia s nimi je skúškou správnosti. Verím, že uspejeme a takto vyšleme ďalší signál o tom, že Prešov je aktívnym mestom, \" uviedol dnes pre TASR primátor mesta Pavel Hagyari.
Prešovský stavebný úrad vydal právoplatné územné rozhodnutie v novembri minulého roka, ktorému predchádzal proces EIA - posudzovanie vplyvov na životné prostredie. Po vydaní stavebného povolenia dôjde k vypísaniu tendra na dodávateľa stavby.
Navrhnuté architektonické riešenie parku je výsledkom práce anglických architektov, ktorí do jeho interiéru zakomponovali futuristické prvky. Práve tie sú podľa architektov zárukou toho, že stavba bude atraktívna nielen pre nákupy, ale aj pre oddych a služby. Návštevníci budú mať k dispozícii vyše 1 000 parkovacích miest. Investícia podľa doterajších informácií dosiahne 2 miliardy Sk. Developer predpokladá ukončenie stavby v 2. polovici roka 2009.
 

Vyberte región